A beérkezett pályázatokról

Az animációs, dokumentumfilmes, tudományos ismeretterjesztő, valamint a 4K pályázatokra nagyszámú pályázat érkezett. A szakkollégiumi tagok megkezdték a pályaművek olvasását és értékelését. Döntés előreláthatólag szeptember első felében várható.

Animációs film pályázatok: 51 gyártási és 14 projectfejlesztési, összesen 441.211.500 Ft támogatási igénnyel.

Dokumentumfilm pályázatok: 184 gyártási és 32 projectfejlesztési, összesen 791.040.551 Ft támogatási igénnyel.

Tudományos ismeretterjesztő film pályázatok:  112 gyártási és 24 projectfejlesztési, összesen 495.597.116 Ft támogatási igénnyel.

4K pályázatok: 75 db, 71.148.000 Ft támogatási igénnyel.

A megválasztott szakkollégiumokról

Szakkollégiumok:

Animációs film: Dr. Buglya Sándor elnök, tagok: Beke László, Kárpáti György, Muhi Klára, Tímár Péter

Dokumentumfilm: Lányi András elnök, tagok: Kardos Sándor, Dér András, Mispál Attila, Pócsik Andrea

Tudományos ismeretterjesztő: Bakos Edit elnök, tagok: dr. Kalotás Zsolt, Dr. Kordos László, Szűcs György, Hermann Róbert

4K: Szilágyi Ákos elnök, tagok: Bollók Csaba, Buglya Zsófia, Zalán Vince, Fodor Gergely

A játékfilmes szakkollégium valamennyi pályázatához egy 7 tagból álló szakkollégium áll fel lekésőbb szeptember elején. 21 javaslat érkezett a szakmai szereplőktől a tagok illetve az elnök személyére vonatkozóan, a 7 tag ebből a 21 névből kerül kisorsolásra.

A kiírt pályázatok a zárolás ellenére érvényben vannak.

Az elbírált pályázatokról

A Kuratórium a finanszírozási nehézségek ellenére engedélyezte a gyártásba-vételt, a támogatási szerződés megkötését, és az MMK támogatási összegből rész-támogatást biztosít hitelfinanszírozás útján a következő filmeknek:

Utómunka alatt lévő játékfilmek:

Hules Endre: A halálba táncoltatott leány
Kincses Réka: Haza
Rebecca Daly: Az álom másik oldala

Forgatás alatt lévő játékfilmek és tv-filmek:

Nagy András: Sweetsixteen
Gauder Áron: Egill
Rudolf Péter: Üvegtigris 3
Török Ferenc: Isztambul
Bergendy Péter: A vizsga

Előkészítés alatt:

Szabó István: Az ajtó

Janisch Attila előkészítési szakaszban lévő Időradír című filmterve a Kuratórium döntése értelmében szándéklevélben részesült.

Új pályázati kiírások, új SZMSZ, megszűnt a Magyar Filmbizottság

Kuratórium döntött az egészestés fikciós filmterv-fejlesztési nyílt pályázat kiírásáról, a beadás folyamatos: 2010. szeptember. 1-től - 2010. december 1-ig, valamint a kisjátékfilmek és kísérleti filmek filmterv-fejlesztésének, gyártás- előkészítésének és gyártásának szelektív támogatására vonatkozó 2010. évi nyílt pályázatról. Beadási határidő: 2010. szeptember 27.

Új kisjátékfilmes kiírás

Filmtervfejlesztési pályázat

A Kuratórium elfogadta az új SZMSZ-t, az alapítói módosítások figyelembe vételével, így mostmár hivatalosan is a Közalapítvány gazdasági igazgatója: Kresz László, nemzetközi igazgatója: Bereczki Csaba. (Az új SZMSZ)

A pénzügyi nehézségek miatt a Kuratórium a Magyar Filmunió negyedévi költségvetését tudta megszavazni és a Los Angeles-i Magyar Filmbizottság működését pedig megszünteti.