Monori Lili karrierje során több mint 60 filmben szerepelt, a fesztiválon két filmjét, az újonnan digitalizált A Tanút és a Rossz Verseket is bemutatják. A színésznő egészségi állapota miatt nem lesz jelen a rendezvénysorozaton, ezért a díjat a fesztivál vezetője személyesen adja át neki Budapesten.

Az igazgató elmondása szerint Los Angelesben egyre sikeresebb a Digitalizált Magyar Klasszikusok címen vetített sorozat, amely havonta mutat be egy-egy magyar klasszikus filmet. A múlt héten Bereményi Géza rendezte Eldorádó című alkotását vetítették, ami "közkívánatra" az utolsó pillanatban került be a fesztivál programjába is.

A jövő héten kezdődő Magyar Filmfesztiválon bemutatják Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotását is, amelyet Magyarország Oscar-díjra jelölt a nemzetközi filmek kategóriájában. Az egy hétig tartó rendezvénysorozaton magyar játékfilmek, televíziós alkotások, dokumentum-, és rövidfilmek, valamint animációs alkotások mutatkoznak be. A magyar filmfesztivált a Bunyik Entertainment mellett a Magyar Amerikai Film- és Színházi Társaság szervezi, magyarországi támogatója pedig - az elmúlt évekhez hasonlóan - a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap.

Forrás: MTI / Borítókép: Kilenc hónap (r.: Mészáros Márta)