2015. november 18-án az Átrium Film-Színházban megrendezésre kerülő MozgóképEST2 a Mozgóképkultúra, Kameraman alapképzés, valamint a Mozgóképművész és Filmoperatőr mesterképzés szakok idei diplomásainak alkotásaiból mutat válogatást. A változatos műfajokat felvonultató program keretében a most pályára lépő tehetségektől több korábban fesztiválsikereket elért, díjazott alkotás is megtekinthető lesz, illusztrálva a filmes felsőoktatási műhely színes és sokrétű működését. Az esemény a Budapesti Metropolitan Főiskola és az Átrium Film-Színház immáron két éve tartó sikeres együttműködésének folytatása. A Főiskola korábban az Átriumban valósította meg Animascope1., és 2. elnevezésű animációs estjeit, design hallgatóinak munkáiból mutatott be kiállítást a helyszínen, valamint több filmes és fotószakos hallgatója segíti a színház munkáját szakmai gyakorlatosként.

Vetítésre kerülő filmek:

Szerető anya (R.: Laczkó Dóra)
Anyja és lánya. Két orvos. Mia életének egy újabb állomásához érkezett. Anyjához hasonlóan ő is elvégezte az orvosit, és rezidens éveit egy külföldi klinikán kezdené el. Az anyai szeretet most nem a támogatásban és törődésben mutatkozik meg.

Felhívom az Annát (R.: Fábián Zsolt)
Egy házibuliban romantikázó Márk és Zsófi együttlétét egy nem várt esemény szakítja félbe. A fiú kutyája kieszi barátnője táskájából a lány antidepresszáns gyógyszerét.  A pár nekivág az éjszakának, hogy megmentsék a kutya életét, azonban nem várt akadályba ütköznek. Márk végső elkeseredésében felhívja volt barátnőjét, Annát.

A Szabadság kézikönyve (R.: Vörös Zétény)
Egy srác élete különös fordulatot vesz, amikor ugyanaznap délután veszik össze barátnőjével és a fél pár zoknijával is.

Beszélj! (R.:Bocz Bálint)
Egy drogkereskedelemmel foglalkozó csoport elosztó épületében rejtélyes leszámolás történik, a kábítószert felgyújtják.  A banda helyszínre érkező megoldóemberei csak egyetlen túlélőt találnak életben. A menedékbe cipelt társuk azonban nem beszél.

Lehallgatás (R.:Korcsmáros András)
Egy pesti kocsmában az éjszaka közepén két ember találkozik. Gimnazista osztálytársak voltak annak idején, véletlen találkoznak, és örülnek a régi ismerős arcának.  Az egyik egy technikus, aki lehallgatott egy megvesztegetést, és eladná a felvételt. A másik egy bérgyilkos, akit felbéreltek, hogy ölje meg a technikust, és szerezze meg a felvételt.

Halandzsa (R.: Jancsó Dániel Tamás)
A nyomda dolgozóinak a végrendeletben taglalt összes tétellel el kell számolnia az új örökös érkezéséig. A lista alján az egyik sehol se található. Senki se hallott róla, nem tudni, hogy néz ki és csak egy darab van belőle az egész épületben.  Egy kis fekete kutya segíti őket a probléma megoldásában.

Tabula Rasa (R.: Csoma Sándor)
Erdély, 1990. Emma és Ábel közt szerelem szövődik. A szülők múltjában azonban sötét titok lappang.

Sightseeing (R.:Borbás David)
Brúnó, a pitiáner bűnöző és Dunja, az illegális bevándorló közös útja Bécs felé. Taxival, biciklivel és egy Trabanttal.

Éjjeli utazó (R.:Becskei Gábor)
A film Vágó Istvánt követi, aki riportot készít egy teleportgépet kifejlesztő tudóssal, aki kifejlesztett egy.

A báb (R.: Bendó Zsuzsanna)
Az apa bábszínész, az anya épp most viszi ki közös gyermeküket Bécsbe az új apukához. A bábelőadás napján találkozik apa és fia utoljára. A búcsú nem úgy alakul, ahogy elképzelték. Elkésnek az előadásról és a második felvonást sem tudják már megvárni. Az apának így kell visszatérnie a színpadra, míg ők a hajóhoz igyekeznek. Van-e beleszólása egy gyereknek egy válásba?

Az az egy gyerek (R.: Makkos Zsófia – Molnár Péter Miklós)
Gábor magához veszi súlyosan beteg édesanyját, majd amikor visszatér a néni régi lakásába, talál a mamáról egy furcsa fotót.  Mivel édesanyjától nem kap választ a kérdéseire, kutatni kezd a kép után. A nyomok Romániába vezetnek, és Gábor egy szörnyű titkot tár fel…

Gond(n)ok (R.: Csörköl Zsolt)
A bérházból rejtélyes módon eltűnik az egyik lakó, amire a krimi- és film noir rajongógondnok felfigyel, és gyilkosságra gyanakodva, élete monotonitását megtörve magánnyomozásba kezd a házban.

Időpont: 2015. november 18. szerda, 18.00
Helyszín: Átrium Film-Színház, Budapest 1024, Margit krt. 55.
A rendezvényre a belépés díjtalan.