A történet helyszíne egy szegény magyar falu, ahova begurul egy drága autó. Az utcán bújócskázó gyerekek rögtön odarohannak a kocsihoz, mire a sofőr megengedi nekik, hogy beszálljanak. Amikor tele lesz autó, elindulnak vele egy nagyobb körre…

A Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecanatúra Program keretében készült kisjátékfilm a 6. Friss Húson való bemutatkozása után elismerő kritikákat kapott. Schwechtje Mihály alkotása ennek is köszönheti, hogy a hazai mozikban május 24-étől játszott, többszörösen díjazott izlandi fekete komédia, A fa alatt kísérőfilmjeként szerepelhet. A premier hetében a fővárosi artmozi-hálózaton kívül számos vidéki filmszínház is a műsorára tűzi Schwechtje az izlandi filmet felvezető munkáját.

A rövidfilm mozibemutatója alkalmából május 26-án, szombaton 18:30-kor a budapesti Művész moziban rendeznek kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött premiervetítést a Gyereknaphoz kapcsolódva. Az Aki bújt, aki nem mellett az HBO támogatásával készült román dokumentumfilm, a Toto és nővérei is vászonra kerül, a gyermekvédelemről szóló beszélgetésen pedig részt vesz B. Aczél Anna gyermekvédelmi szakértő és pszichológus, De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programigazgatója, Kovács Anna Sára, az UNICEF gyermekjogi munkatársa, illetve az Aki bújt, aki nem rendezője, Schwechtje Mihály.