Az ország vezető mozihálózata, a Cinema City ismét megrendezi a FilmÜnnepet: október 10-13-a között 6 budapesti és 13 vidéki multiplex moziban kedvezményes jegyárakkal lehet mozizni. A vetítéseken először lesz látható a Csányi Sándor és Tompos Kátya főszereplésével, Orosz Dénes rendezésében készült Coming out című romantikus vígjáték előzetese; a film december 5-én kerül a mozikba.

 

A készülő magyar filmek sztárjai is beállnak jegykezelőnek a négynapos FilmÜnnepen. Trill Zsolt, a Mancs című film főszereplője, Kulka János, akit hamarosan a Swing és az Argo 2 című alkotásokban is láthatnak a mozinézők, valamint a Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus vígjátékból Szabó Simon és Simon Kornél is csatlakozik az ismert sztárok alkotta jegykezelő csapathoz.

Árpa Attilával, aki nemrég fejezte be az Argo 2 forgatását, nemcsak jegykezelőként találkozhat a közönség. A FilmÜnnepen újra műsorra tűzik a nagy sikerű Argo első részét és az Arénában a péntek esti vetítés előtt egyszeri alkalommal bemutatják az Argo 2 werkfilmjét, a különleges vetítést közönségtalálkozó követi.

Szász Jánossal, A nagy füzet című film rendezőjével szintén találkozhat a közönség a FilmÜnnep keretében. A világhírű Agota Kristof könyv játékfilm adaptációja, melyet szeptember 19. óta játszanak a magyar mozik, Karlovy Varyban elnyerte a fődíjat, és ez Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra.