A filmprojekt még a fejlesztés korai fázisában van, de valószínű, hogy Tarr  Béla, aki tavaly A londoni férfi című munkájával szerepelt a francia filmes mustra hivatalos versenyében, koproducerként részt vesz a megvalósításban.

Egyelőre  még szkript sem készült - vázolta a helyzetet Petrányi Viktória producer, Mundruczó állandó munkatársa. A Da Vinci-feldolgozás egyike két jelenleg is fejlesztés alatt álló tervnek. 

A Da Vinci-projekt megtörtént esetet dolgoz fel. A híres reneszánsz művészt egészen pontosan homoszexuális, vagyis társadalmilag deviáns magatartása miatt állították bíróság el, ebben a vonatkozásban pedig rokonságot mutat Mundruczó korábbi alkotásainak szereplőivel.

A filmterv párhuzamosan fut egy korábbival, amely egy Frankenstein-feldolgozás, és amelynek producere valószínűleg a Delta elkészítésében is részt vállaló Phillipe Bober, írja a lap, Petrányira hivatkozva.

Jelenleg mindkét projekt előkészítése zajlik, hogy a 2009-es vagy a 2010-es pályázati szezonban az induláshoz szükséges állami forrásokat előteremtsék az alkotók. Petrányi szeretné, ha gyorsan el tudnák kezdeni a munkát az új projektekkel, és folytatódna az együttműködés a korábbi partnerekkel.

Ugyanakkor egy korábbi filmhu-s nyilatkozatban Mundruczó arról is beszél, hogy animációs betétekkel kiegészítve szeretné befejezni - mégha nem is rendezőként - a Delta első, még Bertók Lajossal elkezdett felvételeit, így az sem kizárt, hogy a Da Vinci-projekt csak ez után indul el.