Tavaly novemberben jelentette be Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, hogy A király címen tízrészes sorozat készül a 2001-ben elhunyt popénekes életéről. 

Nagy találgatás övezte, hogy ki fogja játszani a címszerepet, ma viszont kiderült: Nagy Ervin Blikknek nyilatkozott arról, hogy egyáltalán nem volt rajongója az énekesnek, kamaszként a Guns'n'Roses és Kispál és a Borz volt a kedvence.

A szerep miatt azonban éjjel-nappal Zámbó Jimmy-dalok szólnak az otthonában: "Minden nap meghallgatom egy lemezét. Azt hiszem, nem túlzás azt mondani, ő volt a magyar Elvis Presley, hiszen a népszerűségét tekintve, és azt, hogy a legszélesebb réteget tudta itthon megszólítani, abszolút hozzá hasonlítható" – mondta a Blikk interjújában. 

Zámbó Jimmy

Nemcsak a dalok hallgatásával készül a szerepre, ugyanis az énekes családjától kaptak VHS-kazettákat régi családi események felvételeivel. "Bepillantást nyerhettem a privát életébe, hogy milyen ember is volt ő. Ki is az a Jimmy, aki Csepelen él, és imádja a gyerekeit, öleli, puszilgatja őket? Próbáltam egy-két jellegzetes testtartást, kézmozdulatot leutánozni, amelyről a nézők, akik ismerték, vagy látták őt, egyből ráismernek majd." – részletezte a színész, aki még az énekes ruháit is kölcsönkapta a családtól, és tökéletesen passzoltak rá.

Nagy Ervinnek nem célja, hogy egy az egyben olyan legyen, mint a Király: "nem a popsztárt vagy az ikont akarom alakítani, hanem az embert. Azt gondolom, néhány rész után már a nézők is elvonatkoztatnak attól, hogy mennyire hasonlítok rá."

A király című sorozatot idén márciusban kezdték forgatni Csepelen, pontos bemutatóról egyelőre nem tudunk. A Filmklub podcastból korábban kiderült, hogy az Utóélet és az Egy nyári kaland rendezője, Zomborácz Virág az RTL Klub kreatív fejlesztő producereként dolgozik rajta.

Forrás: Blikk