12 nemzetközi dokumentumfilmes projektet hívtak meg idén a ZagrebDox Pro elnevezésű workshopra, amelyet a június 13. és 20. közötti ZagrebDox Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválhoz kapcsolódva rendeztek meg. Az ötnapos program során a résztvevők nemzetközi tévés szakemberek, producerek és filmalapok képviselői előtt is bemutathatták a készítés különböző fázisaiban járó projektjeiket. Nagy Eszter Czira Sárával közösen rendezett alkotását prezentálta. A Cabin Pressure című projekt bekerült a legjobbak közé, a ZagrebDox Pro Online Mentor-díjat nyerte meg, amely egy éves mentorálást jelent az alkotók számára Vanja Jambrović horvát filmproducer vezetésével.  

Czira Sára és Nagy Eszter

A magyar-spanyol koprodukcióban készülő dokumentumfilm bemutatja, milyen alternatívái vannak manapság a családalapításra egy nőnek, ha “kifut az időből”, de még nincs mellette az igazi. A filmet magyar főszereplővel forgatták Barcelonában. A Cabin Pressure a Good Kids Kft. gyártásában készül, fejlesztését az HBO Europe is támogatta. Rendezői Nagy Eszter és Czira Sára, producere Patricia D'Intino, társproducere Szijártó Anna. 

Az alkotók a filmtervükkel a Mediterranean Film Institute MFI Doc LAB workshopján vesznek legközelebb részt, amelyet hibrid formában rendeznek meg a görögországi Nisyros szigetén július 2. és 16 között.

Forrás: ZagrebDox / Címlapkép forrása: Good Kids