Ebből a formátumból az ABBA slágereit felvonultató Mamma Mia csinált világsikert, a Made In Hungária sikeresen honosította meg nálunk ezt a receptet, a Pappa Pia viszont egy kifejezetten gyenge jukebox-musical volt.

Osváth Gábor és Zachar Gábor producer, illetve Fazekas Csaba író-rendező az Operettszínházban nyolc éven át futó, azonos című musicalt adaptálják filmre. Az eredeti művet Böhm György és Korcsmáros György írta.

Szép nyári nap című előadás

Fazekas Csabának már van tapasztalata zenés filmek készítésében, ő jegyezte a 2014-es, kellemes emlékeket ébresztő Swinget, melyben Csákányi Eszter, Ónodi Eszter és Törőcsik Franciska egy énekestrió tagjait alakítják. Osváth Gábor is messze áll attól, hogy kezdőnek nevezhessük, ő volt a Balaton Method, a Szép csendben és a Foglyok producere. A karanténban töltött idejéről itt mesélt nekünk.

A megvalósuláshoz még több akadályt is sikerrel venniük az alkotóknak, jelenleg a forgatókönyv fejlesztésénél tartanak. Amennyiben gyártási támogatást is kapnak, leghamarabb jövőre foroghat a Szép nyári nap.