A pályázaton részt vehetsz, ha 2006. július 31-ig betöltötted 18-ik életévedet, de még nem múltál el 28 éves, és az alábbi országok valamelyikében élsz: Ausztria, Belgium, Bulgária, Finnország, Franciaország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Nagy Britannia, Németország, Olaszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Törökország.

A FORGATÓKÖNYV TÉMÁJA

A történetnek szorosan kapcsolódnia kell a verseny témájához: Turisták

FORMAI KÖVETELMÉNYEK

A gépelt forgatókönyv terjedelme nem haladhatja meg a 20000 karaktert (szóközzel). A forgatókönyvet a verseny bármely hivatalos nyelvén megírhatod (lásd: verseny szabályok). A forgatókönyvnek teljes egészében saját, eredeti ötleten kell alapulnia (szerzői jogoktól mentesen), betartva a forgatókönyv-írás alapkövetelményeit (látvány alapú megfogalmazás, dialógusok kiemelése stb. – pontosabb információkért olvasd el a www.nisimasa.com oldalon található útmutatót).

A PÁLYÁZÁS MÓDJA

Regisztrálj on-line a www.nisimasa.com weboldalon!
- Érvényesítsd jelentkezésedet a “Register now” linkre kattintva.
- Az ezt követően megjelenő weboldalról nyomtasd ki jelentkezési lapodat.
- Az alábbi 3 dokumentumot küldd el saját országod NISI MASA képviseletéhez 2006. július 31-ig:

* Nyomtatott jelentkezési lap
* A forgatókönyv 1 példánya (gépelve, összefűzve, az első oldalon a könyv címét, a szerző nevét és címét feltüntetve)
* A forgatókönyv elektronikus változata 1 példányban emailben, RTF (rich text format) formátumban a nisimasa@freemail.hu címre.

Továbbá küldj egy maximum 1 oldalas szinopszist, amelyben kifejted, hogy miért veszel részt a versenyben, illetve forgatókönyved hogyan kapcsolódik a “Turisták” témakörhöz.

AZ ELBÍRÁLÁS MENETE

Az elbírálást teljes egészében európai fiatalok szervezik és végzik. Forgatókönyvedet először saját országod NISI MASA képviselői olvassák el. A beküldött pályázatok közül kiválasztott, legfeljebb 3 forgatókönyv angolra fordítva kerül a további országok képviselőihez. A NISI MASA tagországok delegációja novemberben ül össze, hogy kiválassza a három legjobb forgatókönyvet, amelyek a “Tourists 2006” díjait kapják.

A pályázat eredményét 2006 novemberében ismerhetik meg a forgatókönyv-írók, a nyertesek pedig a NISI MASA szervezet segítségével megfilmesíthetik forgatókönyvüket.