Az egész világot megmozgató futball bajnokságra a Pont Csopak is méltó módon készül. A Copa 71 című angol dokumentumfilm egy titokzatos és felemelő sporteseményről rántja le a leplet. 1971-ben Mexikóban rendezték meg a független női futball világbajnokságot, ahol százerek tomboltak a lelátókon. A hivatalos sportszervezetek azonban mindent megtettek azért, hogy ez az esemény a feledés homályába merüljön.

Miért állt érdekében a vezető sportszervezeteknek, hogy elhallgassák ezt a grandiózus eseményt? Miért baj az, hogy a nők is kérik a részüket a foci világából? Ez a történet erős nőkről szól, de nem csak nőknek. Az angol dokumentumfilm a világ legnagyobb fesztiváljain és a nemzetközi sajtóban (Guardian, BBC, Hollywood Reporter) is sikerrel szerepelt. A filmet Magyarországon elsőként, egyetlen alkalommal a Pont Csopakon láthatják a nézők.

A film után a Peaq formáció különleges live settel készül a tábortűz körül. Zahár Fanni és Piklu Gergő az elektronikus zenét élő szaxofonos kísérettel vegyített meditatív zenéje jó levezetésnek ígérkezik a sportfilm izgalmai után. A zenei duó a klasszikus, jazz, elektronikus és a kortárs elemeket organikusan ötvözik, létrehozva egy modern, új zeneművészeti formát.

2024. Június 15. (Szombat)

PROGRAM:
19:00 - Bográcsos lecsózás a “Mint hal a vízben” saját sütésű pékáruival
20:30 - Filmvetítés: COPA 71 - Magyarországi premier
22:00 - Levezetés: Peaq live show a tűz körül- Zahár Fanni és Pitlu Gergő zenél

Jegyek itt kaphatók.

A Pont Csopak májustól szeptemberig minden hónapban egyetlen napra változtatja szabadtéri mozivá és kulturális helyszínné a Plul Malom kertjét. Idén több olyan dokumentumfilm kerül terítékre, amely külföldön már viharos sikereket aratott, ám a magyar közönség először a Pont Csopakon láthatja őket. A rendezvény megálmodói Balogh Rita dokumentumfilmes és Fränk Barbara független tartalomgyártó producer hisznek abban, hogy a programok kontextusba helyezve érik el a közönségüket.

Forrás: Pont Csopak / Címlapkép: Copa 71 / Fotó forrása: Pont Csopak / New Black Films