Christopher Nolan többszörös
díjnyertes, Oscar-jelölt filmje
A könyv szerint két rivális varázsló küzd egymással rendjük titkaiért, amely veszélyes játékra készteti őket. A rivalizálás végül olyannyira elfajul, hogy gyilkosság lesz az eredménye.

A film forgatása következő év januárjában kezdődik el, az alkotók 40 millió dolláros költségvetésből dolgoznak, a film forgalmazója a Disney és Warner Bros.

A gépész és az új Batman-film sztárja jelenleg Thaiföldön forgat egy vietnámi háborús moziban. Bale a Rescue Downban egy amerikai helikopterpilótát alakít, akinek gépét laoszi küldetése során lelövik, majd a túlélésért kell küzdenie.

Christopher Bale-nek már moziban a következő filmje a Kegyetlen idők (Harsh Times), két Los Angeles-i barát drámáját nyomon követő alkotás. Valamint utómunkálati fázisban tart Az újvilág című produkció, amely a XVII. századi amerikai indiánok és angol telepesek közötti összeütközést dolgozza fel. Terrence Malick produkciójában a hódító telepesek vezéralakját, John Smith-t Colin Farrell kelti életre.

Christian Bale, egy korábbi "varázslat"
közben
Jackman hamarosan az X-man harmadik részében lesz ismét látható, emellett ő alakította a főszerepet Darren Aronofsky legutóbbi, A szökőkút (The Fountain) című sci-fijében, amely a Pi és a Rekviem egy álomért rendezőjének legújabb munkája. A film egy évezredet ölel át, amelyben három párhuzamos történet zajlik. Aronofsky alkotása a szerelemet, a halált, a spiritualitást és a létezés törékenységét vizsgálja.