A Budapest Film munkatársai közleményükban hangsúlyozzák, hogy csak akkor vásároljanak elővételben jegyet az előadásokra, ha rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, és a moziba magukkal hozzák személyazonosságukat igazoló okmányukat is. A filmszínházak személyzete köteles ellenőrizni ezen dokumentumokat.

18 éven aluli néző csak védettségi kártyával rendelkező felnőtt kíséretében látogathatja az előadásokat. A filmszínházak személyzetének kötelező a maszk viselete, a közönség viszont maszk nélkül mozizhat. Az artmozik és a Corvin mozi műsora elérhető online, az előzetesen Távmoziban meghirdetett fesztiválok, filmnapok maradnak a meghirdetett időpontokban és a virtuális térben.

A mozik 4 millió beoltott utáni újranyitásról a Budapest Film, a Cinema City és a Cirko-Gejzír munkatársait is megkérdeztük:

Elérjük a négymilliót, és máris mozizhatunk?

November 11. óta zárva vannak a magyar mozik, a legújabb kormányrendelet értelmében ez az áldatlan állapot néhány nap múlva véget ér. Hogy készülnek a mozik a nyitásra? Tudják már a nyitás pontos dátumát? Mit fognak a védettségi igazolvánnyal kezdeni? Egyáltalán, mit lehet majd nézni a mozikban? A Cinema Cityt, a Budapest Filmet és a Cirko-Gejzírt kerestük meg a kérdéseinkkel.

Forrás: Budapest Film