Nyolc televízióssorozat-ötletet mutatnak be maguk az alkotók a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös szervezésében megrendezésre kerülő Hypewriter Pitch Forum eseményen, amelynek a Spoon hajó adja a helyszínt június 26-án (kedden). 

A nyolc döntős közül választja ki a nemzetközi zsűri a győztest, aki a két szervező közreműködésével készítheti el a kiválasztott sorozat pilotját. A pályázat győztese 10.000 euró pénzdíjat kap, a kiírók segítségével továbbfejlesztett koncepciója pedig a Paprika Studios gyártásában készül el, majd az epizódot az RTL Magyarország tűzi műsorra. A változatos műfajú és témájú pályaművek közt van sorozatgyilkosos-nyomozós történet, noirsorozat egy csoportnyi önbíráskodó antihősről, politikai szatíra, hamisítatlan kelet-európai abszurd, pszichológiai dráma-komédia és még további izgalmas pályázatok.

A sorozattervek alkotói az  ötfős nemzetközi szakmai zsűri és a közönség előtt mutatják be (pitchelik) projektjeiket. A zsűri tagjai: Michael Bütow, a CME tévétársaság dramatikus műsoraiért felelős vezetője, Dave Clarke brit televíziós szakember, Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója, Roope Lehtinen finn író, rendező és producer, az Easy Living című sorozat – az Aranyélet finn eredetije – alkotója és Trunkó Bence, a Paprika Studios kreatív igazgatója.

Forrás: Hypewriter / Borítókép forrása: a Hypwriter FB-oldala