Március 9. és 17. Között zajlik a 42. Bergamo Film Meeting, Hevér Dániel alkotását a fesztivál nyítóestéjén vetítik. Az eseményen részt vesz a film rendezője, a film forgatókönyvírója, Kertész Zsanett és a film producere, Dreissiger László.

A Valami madarak főszereplője, Béla (Szacsvay László) egyedül élő makacs öregúr, aki nehezen viseli a változásokat. Amikor egy kisebb baleset után a fia egy idősek otthonába rakja, úgy érzi, az egész világ összeesküdött ellene. Ettől kezdve egyetlen cél vezérli, hogy minél hamarabb kijusson az intézményből. Tervében egy másik kívülálló lesz a társa, a 17 éves, vadóc Zoé (Kizlinger Lilla), aki büntetésből dolgozik az otthonban. Hiába van csaknem hatvan év korkülönbség közöttük, hasonló karakterük, a magányuk, és az érzés, hogy mindenkinek csak az útjában vannak, gyorsan szövetségessé teszi őket.

Az NFI Inkubátor Programjában készült Valami madarak rendezője Hevér Dániel, forgatókönyvírója Kertész Zsanett, operatőre Nagy Marcell, producere Dreissiger László, co-producerei Juhász Péter, Blik Dániel és Romwalter Judit.

A Valami madarakat a hazai mozikban már több mint nyolcezren nézték meg, és még látható a Puskin Art Mozi, illetve a Kino Cafe Mozi műsorán. Március 15-től a Cinego streamingoldal kínálatában is megjelenik.

Filmhu podcast: Szacsvay László és Kizlinger Lilla

Haverság vibe, generációs különbségek, közös éneklés és buli az idősek otthonában. Megérkezett a mozikba a Valami madarak, ami egy nyugdíjas otthonból elszökni próbáló idős úr és egy kamasz közmunkás váratlan barátságáról szól. Podcastunkban a Valami madarak furcsa párosával, Szacsvay Lászlóval és Kizlinger Lillával beszélgetünk.

Forrás: Mozinet