A Tiszeker Dániel (#sohavégetnemérős, Nagykarácsony) és Lévai Balázs rendezésében, Pokorny Lia és Mészáros Máté főszereplésével készült alkotás egy félreértés miatt rendkívüli kalandokba keveredő család története a magyar riviérán. Az ügyeskedő családfő mindent megtesz, hogy a rosszindulatú hivatalnokok miatt meghiúsult nyugati vakáció mégis megvalósuljon, ezért kölcsönveszi külföldi ügyfele drága autóját és családtagjaival német turistáknak kiadva magukat megkezdik nyaralásukat a magyar tengernél, nem sejtve, hogy az apró csellel magára szabadította a titkosszolgálat embereit.

A Nyugati nyaralás mozibemutatóját követően rögtön a nézettségi lista élére került. „Ha a közönség szereti a filmed, annál nincs nagyobb boldogság rendezőként. Mi, Tiszeker Dániel alkotótársammal a szívvel teli történetekben hiszünk. Amikben magunkra ismerhetünk, de sokat nevethetünk is. Nagyon örülünk, hogy a Nyugati nyaralás főszereplő családját ilyen gyorsan megszerették a magyar nézők!” – kommentálta a sikeres fogadtatást Lévai Balázs rendező-producer.

 

A Nyugati nyaralás főbb szerepeiben Pokorny Lia és Mészáros Máté mellett Szőke Abigél és Tóth Mátyás láthatók, továbbá feltűnik Szervét Tibor, Patkós Márton, Ötvös András és Orosz Ákos is. A forgatókönyvet Tasnádi István írta, zenéjét Balázs Ádám szerezte. Az operatőr Pataki Ádám, a vágó Mezei Áron, a díszleteket pedig Szász Ivett tervezte. A Nyugati nyaralás a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, producere Lévai Balázs és Meggyes Krisztina volt. A film január 16-tól 990 forintért kölcsönözhető a Filmión.