Az International Festival of Cameramen "Golden Eye" operatőr fesztiválon a Fődíjat és a legjobb diákfilm díját is Csoma Sándor diplomafilmjének ítélték, amelyet Balázs István Balázs fényképezett.

A Casting itthoni premierje a márciusi Friss Hús rövidfilm fesztiválon volt. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült kisfilm főszereplője Blénesi Kincső, Gijs Naber, Orbán Levente és Vad-Horváth Katalin. A film a 18 éves Júlia története, aki egy szegény bányavárosban él bátyjával. Egyik nap szerencsét próbál egy modell castingon annak reményében, hogy új életet kezdhet majd külföldön.

Jelenet a Casting című rövidfilmből

Balázs István Balázs operatőri munkáját nem első alkalommal jutalmazzák, idén februárban az Európai Operatőrök díját, az IMAGO-t is a kisfilmért. Balázs 2018-ban végzett operatőr szakon Máthé Tibor osztályában, és elnyerte az első Kovács László-Zsigmond Vilmos operatőri díjat a Wonder és Semmi sem történt című filmekért. Nemrég két nagyjátékfilmet fényképezett, a Pesti Balhét (r.: Lóth Balázs) és az Űrpikniket (r.: Badits Ákos), amelyeket jövőre láthatunk a mozikban.

Forrás: Friss Hús Filmfesztivál / Borító: Csoma Sándor és Balázs István Balázs (Forrás: Filmalap)