Elek Zoltán pályája az 1970-es években Magyarországon indult, ahonnan Hollywoodba, egészen az Oscar-díjig jutott. Az egyetlen magyar származású Oscar-díjas maszk- és sminkmester pályafutása alatt csaknem száz filmben dolgozott, többek között olyan sztárokkal, mint Sylvester Stallone, Jeff Bridges, Cher, Jean-Claude Van Damme vagy Mickey Rourke.

Legismertebb munkái a Cher főszereplésével készült Maszk című film, amelyért elnyerte a legjobb sminkért járó Oscar-díjat, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, a Földönkívüli zsaru, a Street Fighter - Harc a végsőkig, A függetlenség napja, a Grincs, a Terminál és a Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed című alkotások.

A jelenleg Los Angelesben élő sminkmester az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagja. A filmes pályára készülő fiataloknak segít a szakmai ismeretek elsajátításában az AM/PM Filmes Képzési- és Karrierközpont szakmai mentoraként.

A csütörtökön este fél hatkor kezdődő programon a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött. A beszélgetést Deák Dániel vezeti.

Forrás: MTI / NFI / Címlapkép: Elek Zoltán a Maszk forgatásán / Forrás: NFI