11. alkalommal rendezik meg a rövidfilmek fesztiválját Budapesten. A fesztivál versenyprogramába idén 68 alkotás került, mintegy 28 országból. A nemzetközi programban magyar filmek is szereplenek, többek között Bertóti Attila Mese című filmje, amely a KAFF legjobb rövidfilmje lett. A nemzetközi versenyprogram mellett információs vetítések és magyar panoráma program is várja majd az érdeklődőket. A filmek mellett kísérőprogramokkal is készülnek a szervezők: a fesztiválon a koncertek és egyéb programok mellett ötödik alkalommal vetítik le az Európai Film Akadémia előző évi rövidfilm kategóriájának jelöltjeit. Idén első alkalommal a dokumentumfilmek is szerepet kapnak, Simonyi Balázs összeállításában nemzetközi alkotásokat tekinthetünk meg.

A fesztiválon 3 fődíjat, 7 kategória díjat, 2 különdíjat és további két új díjat osztanak ki. A Médiatanács jóvoltából a legjobb magyar kisjáték és a legjobb magyar animációs alkotás is elismerésben részesül, adták hírül a szervezők. A díjak között szerepel a Sziget Kft. felajánlása is, akik 2016-ra 3 fős mini stáb részére biztosítanak stage pass belépőt forgatási engedéllyel, valamint az amerikai InkTyp forgatókönyv fejlesztési díjai.

Vetítések a Puskin moziban, a Rooftop Cinema Corvintetőn illetve vidéki és határon túli helyszíneken is lesznek. A fesztivál teljes programja a Busho honlapján érhető el.

(forrás: BUSHO)