Magyar sikerrel zárult tegnap este a 10. születésnapját ünneplő a GoEast! filmfesztivál Wiesbadenben – tudatta a Magyar Filmunió. A közép-kelet-európai filmek rangos németországi ünnepén a nemzetközi zsűri Pacskovszky Józsefet méltatta a Legjobb rendező díjával A vágyakozás napjai című filmért. Az elismerést Pacskovszky József személyesen vette át a kedd esti díjkiosztón. A zsűrit a rohamosan változó társadalmi elvárások és az egyén között feszülő ellentét filmbeli ábrázolása győzte meg.


vagyakozas_napjai_500


Avatar DVD és Blu-ray már itthon is

Kedd éjfél óta hazánkban is megvásárolható az Avatar DVD és Blu-ray változata. A DVD és Blu-ray megjelenése alkalmából a MOM Park mozijában kedd este 21:30-tól ingyenes 3D vetítésen vehettek részt a film rajongói, akik ébren maradtak azért, hogy elsőként juthassanak hozzá a DVD és a Blu-ray magyar változatához.

avatar_500


Újabb cannes-i lehetőség a fiataloknak

Vírusfilmért cserébe is járhat cannes-i meghívó: a YouTube-on zajló verseny két legjobbja ingyen vehet részt a nemzetközi reklámfesztivál Young Lions szekciójában – adta hírül a Kreatív Online. A 28 év alatti fiatalok nemcsak a Grey által meghirdetett Young Lions előválogatásán vehetnek részt, hanem a YouTube versenyén is. Míg az előbbinél egy fiktív termékre kell print kampányt tervezni, addig a videomegosztó versenyére vírusfilmeket várnak. A YouTube-on zajló megmérettetés május 14-én indul, 41 országból várják a 28 év alatti jelentkezőket. A témát csak ekkor hozzák nyilvánosságra, egyelőre csak annyit tudni, hogy egy non-profit, vagy jótékonysági szervezethez fog kapcsolódni. A versenyzőknek 48 órájuk van az egyperces vírusfilm  leforgatására és megvágására.