A forgatókönyvek elbíráló zsűri elnöke Sándor Pál Kossuth-díjas filmrendező, a zsűri tagjai: Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész, rendező, Petrányi Viktória producer, Libor Anita filmes szakújságíró és László Tamás polgármester.

A pályázatra készített forgatókönyvet a zsűri titkárának kuczko.andrea@csokonaimk.hu e-mailcímére kell elküldeni. Ezzel egy időben csatolt mellékletként kell elküldeni a jelige feloldását és az alkotó alapadatait: név, e-mail cím, és telefon elérhetőség. 

A pályázat beérkezési határideje: 2014. április 8., 16 óra

A második fordulóra hívott pályaművek alkotóitól a zsűri referencia filmet kér, a találkozó időpontját a későbbiekben határozza meg. 

Döntés várhatóan 2014. május 6-án.

A díjazott, megvalósításra javasolt forgatókönyv alapján (videotechnikával) készülő film teljes gyártási költségét külön szerződésben szabályozott keretek között és módon, a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzata, a Csokonai Művelődési Központ közreműködésével biztosítja.

A győztes forgatókönyv alapján elkészült filmeket a Rákospalotai Mozi V. Rövidfilm Szemle nyitófilmjeként mutatják be november 14-én.

A film elkészültének és leadásának határideje (végleges fényelt, hangkevert kópia) 2014. szeptember 30.