Lövöldözés tör ki az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben, melynek során két észak-koreai katona meghal, míg egy sebesült dél-koreai egyenruhás (Lee Byung-hun) biztonságban elmenekül. Mivel a két háborúzó nemzet közötti törékeny béke bármikor veszélybe kerülhet, egy semleges nyomozócsoportot küldenek Sophie Jean (Lee Young-ae), a svájci hadsereg őrnagyának vezetésével, hogy mindkét felet kikérdezzék, és kiderítsék, mi történt valójában a senki földjén az éjszaka leple alatt. Park első nemzetközileg elismert filmjével megcsillogtatja azokat a stílusjegyeket, amelyekkel később korának egyik ikonikus koreai alkotójává vált és bizonyítja, hogy az együttérzés és a lojalitás olyan univerzális emberi tulajdonságok, amelyek a legvalószínütlenebb helyeken bukkannak fel.

Kortársa, Bong Joon-ho (Élősködők) mellett Park Chan-wook példázza talán legjobban a dél-koreai filmművészet 21. századi, globálisan is egyre nagyobb teret hódító új generációját. Míg olyan honfitársai, mint Lee Chang-dong és Kim Ki-duk inkább a nemzetközi fesztiválok versenyeiben szereplő nevek, Park és Bong a kritikai elismerés mellé mainstream vonzerőt is társítottak. Park esetében könnyű belátni, hogy hiperstílusos, szórakoztató műfaji filmjei miért vonzották rajongók millióit világszerte.

Az egykori filozófiahallgató és filmkritikus Park korai filmes karrierje megszakításokkal indult. Első két játékfilmje, a The Moon Is... the Sun's Dream (1992) és az azt követő Trio (1997) egyaránt megbukott, és furcsa módon (és kétségtelenül szándékosan) továbbra sem elérhető a nyugati közönség számára. Az új évezred azonban minden szempontból új kezdetet kínált - a JSA hatalmas hazai kasszasikere, valamint a 2004-es Cannes-i Filmfesztiválon elért nemzetközi áttörés a nagydíjas Oldboy (2003) című filmmel Park hírnevének megalapozását jelentette, amelyet egy negyed évszazada tartó sikerszéria követett olyan alkotásokkal, mint A szolgálólány, a bosszú-trilógia (Sympathy for Mr. Vengeance, Lady Vengeance, Oldboy) vagy a tavaly számtalan díjat bezsebelő A titokzatos nő.

A Cinema Niche, a magyarhangya és a Corvin Mozi kollaborációjában született CineKorda sorozat célja, hogy Magyarország egyik legnagyobb mozivásznát megtöltse máshol nem vetített, különleges, egyszer látható filmritkaságokkal. 

Időpont és helyszín: 2024. május 31. péntek 19:00 Corvin Mozi

A vetítésre jegyek itt kaphatók.