"Úgy ítéltük meg, hogy elérkezett a pillanat, hogy újra forgalomba hozzuk a filmet, mely A Passió ellenpropagandája lehet. Az a szándékunk, hogy ellensúlyozzuk a Mel filmje körül kialakult hisztériát.” Jaglom azt is elárulta, hogy a film marketingje olyan szlogenekre épül majd, mint „Mel vagy Monty” és „A passió vagy a Python”. „Választási lehetőséget szeretnénk kínálni az embereknek”.

A Monty Python csoport tagjai John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin, Terry Jones, Eric Idle és a Briant alakító Graham Chapman együtt írták a történetet, és évekkel ezelőtt visszaszerezték a bemutatási jogokat is. Jaglom elmondása szerint a csoport még életben lévő tagjai mind támogatják a mostani bemutatót, és segíteni fogják a promóciót.

Míg A passió többek között az előzetes botrányoknak köszönhetően minden idők legtöbb pénzt hozó R-kategóriás filmje lett, a Brian élete szintén nagy botrányt kavart annak idején. A keresztények blaszfémiával vádolták az alkotókat, minek hatására a gyártó EMI Films ki is szállt a produkcióból és végül George Harrison, a The Beatles egykori tagja sietett a pitonok segítségére és anyagilag támogatta a filmet.

Az alkotók szándéka szerint a Brian élete elsősorban a bibliai témájú filmeken és az általános intolerancián ironizált, és nem a kereszténységen. Ez a különbség azonban sokak számára elveszett, és a film tisztességtelen hangneme sértőnek bizonyult, különösen a zárójelenet, ahol a keresztre feszítettek fütyörésznek és azt éneklik, hogy "Always Look On the Bright Side of Life".