Baz Luhrmann Elvise után sokakban felmerült a kérdés, hogy mennyire van létjogosultsága egy újabb filmnek a királyról és a feleségéről, de Sofia Coppola több interjúban is hangsúlyozta, hogy teljesen más stílust képzel el Priscilla Presley alakja köré. Az általa adaptált történetet a Marie Antoinette világához hasonlította, párhuzamot húzva Versailles és Graceland között: Priscilla Gracelandben töltött ideje hasonló a királynő versailles-i életéhez, ami egyszerre volt számára palota és börtön.

Coppola egyértelművé tette, hogy nem kíván Luhrmann filmjéhez párt készíteni. "Tetszett, ahogy Baz kollázsszerűen közelítette meg a történetet, de örülök, hogy nem ment bele túlságosan Priscilla történetébe, mert így igazán mélyre tudok merülni" – mondta Coppola a Collidernek.

Sofia Coppola filmje az Elvis & Me című memoárt veszi alapul a film forgatókönyvéhez, gyártója a legsikeresebb szerzői filmekért felelős A24. Priscilla 14 éves volt, amikor először találkozott az akkor 27 éves Királlyal, akivel 1967-ben házasodtak össze. Coppola filmjében 15-től 27 éves koráig fogjuk Priscillát, az Elvishez és a mindent elsöprő hírnévhez való kapcsolatát megismerni. 

Cailee Spaeny és Jacob Elordi

"Izgatott vagyok, hogy most először csinálhatok valami olyat, ami az Americana-stílusban gyökerezik. Priscilla a glamour ikon kvintesszenciája. Annyira érdekelt a története és az ő nézőpontja arról, hogy milyen érzés volt tinédzserként felnőni Gracelandben." – mondta a rendező.

A film főszerepét az Eastowni rejtélyekből ismert Cailee Spaeny alakítja majd, partnerét, Jacob Elordit pedig legtöbben az Eufória agresszív Nate-jeként ismerik. Coppola a napokban nyilvánossá tett egy zenei lejátszási listát is, amivel már el is lehet kezdeni hangolódni a film melankólikus világára: