A CEE Animációs Workshop egy egyéves képzési program, amely projektfejlesztésre és szakmai kapcsolatépítésre ad lehetőséget producerek és kreatív csapatuk számára. A workshopra jelentkezhet a Kreatív Európa MEDIA programban részt vevő valamennyi tagállam, köztük Magyarország szakemberei. Az egyéves program főleg olyan producerekre és projektekre fókuszál, akiknek animációs ipara kevés alkotást termel ki. Ennek ellenére jelentkezhetnek olyan producerek és projektek vezetői, akik vezető animációs iparral rendelkeznek, amennyiben bizonyítják, hogy érdeklődnek koprodukciós stúdiók iránt a Közép-Kelet-Európa régióban.

A cél, hogy az alkotóknak segítséget nyújtsanak tartalomfejlesztés területén a forgatókönyv-fejlesztéstől kezdve a művészeti és gyártási tanácsadásig, valamint a producerek és kreatívok bevonása a nemzetközi animációs iparágba, és animációs projektek fejlesztése a jelenlegi piaci és forgalmazási igényeknek megfelelően. 

A workshopra producerek és a kreatív csapataik jelentkezését várják mindenféle hosszúságú és típusú (rövidfilm, egész estés film, tv-film, sorozat, XR) animációs vagy hibrid projektre fókuszálva, illetve olyanok jelentkezését is fogadják, akiknek nincsenek projektjeik, de szélesíteni szeretnék tudásukat az animációs iparban.

A 2022-es CEE Animációs Workshop 4 modulból fog állni: három modul online (február, április, november), egy pedig offline (augusztus, Lengyelország) lesz. 

A workshop ára projekttel rendelkező producereknek 2700 euró, projekt nélkül 1800 euro. Ösztöndíjra is van lehetőség. Jelentkezni november 15-ig lehet. Részletek és jelentkezés a CEE Animation oldalán.

Forrás: CEE Animation, Dot & Line