QT régi rajongója az igényesen elkészített, és a legújabb csúcstechnikát felhasználó krimiszériának. Ez akkor derült ki, amikor Anthony Zuiker belebotlott a Ponyvaregény alkotójába azon a díjkiosztón, amelyen a CSI első szezonját ünnepelték. A sorozat készítői meggyőzték Tarantinót, hogy egyszer majd készítsen el egy epizódot számukra. Pár hete, amikor a stáb éppen Las Vegasban forgatott, sikerült rávenni a QT-t, hogy vállalja el az ötödik szezon záró részének elkészítését – mondta Mendelsohn.

„Mindent tud a CSI-ról, annak mitológiájáról" – mondta Tarantinóról a producer. Mendelsohn és az sorozat írói pár hete összejöttek egy megbeszélésre, amely a producer szerint nagyon jól sikerült, főleg mert QT egy hatalmas ötlettel érkezett.

Mendelsohn elmondta, hogy az utolsó részben Gil Grissom vezette csapat egyik kulcsemberét kell majd társainak megtalálniuk. „Ebben az epizódban még több poloska és vér lesz, mint az eddigiekben” – viccelődött a producer.

A tévésorozatokban való közreműködés nem idegen a Ponyvaregény, a Jackie Brown és a Kill Bill rendezőjétől. Tarantino 1995-ben elvállalta a Vészhelyzet egyik részének megrendezését, 2002-ben pedig vendégszínészként ugrott be az ABC csatorna Alias című sorozatába.