A Küzdelem a végsőkig meghívást kapott a világ egyik legrangosabb sportfilmes fesztiváljára, a 42. Sport Movies & TV – Milano International Ficts Fest versenyprogramjába, ahol azokat a filmeket díjazzák, amelyek a sportkultúrát és az olimpiai értékeket népszerűsítik. A film a Dokumentumfilm - Egyéni sport kategóriában méretteti meg magát, és esélyes a 2024-es Különdíjra, amely a fesztivál ünnepélyes díjátadó gáláján kerül átadásra.

Gémesi Csanád a kardvívás kiemelkedő alakja. A Küzdelem a végsőkig elkíséri őt az év legfontosabb hazai versenyére, a magyar bajnokságra, de emellett betekintést nyerhetünk a mindennapjaiba és a kemény munkába is, mellyel elérte sikereit a világ- és Európa-bajnokká válásig. Megismerhetjük a sportolót, a családapát, az embert. Egy inspiráló történet arról, hogyan lehet az elszántság és a kitartás segítségével legyőzni az akadályokat és elérni a legmagasabb célokat az életben.


A FICTS fesztivál a sport, televízió, mozi és kommunikáció világában betöltött szerepét elismerő, globális jelentőségű esemény. A fesztivál a World FICTS Challenge világkupadöntője, mely 5 kontinensen átívelő 20 fesztivál győzteseit hozza össze. Az esemény a sportkultúra központi szereplőinek találkozási pontja. Az ünnepélyes díjátadó ceremóniára 2024. november 9-én 17 órakor kerül sor a milánói Palazzo Lombardia dísztermében.

Forrás: Voila Pictures / Címlapfotó: MTI, Illyés Tibor