Az engedélyek beszerzésének elmulasztása pedig kihágásnak minősül, amit 50-től 250 millió lejig (320 ezertől 1,6 millió forintig) terjedő pénzbírsággal sújthatnak.

A román sajtó ismertette, hogy a Raffay Ernő történész könyveire alapozott Trianon című filmet Magyarországon "irredentizmusa okán" sem a Magyar Televízió, sem pedig a Duna TV nem mutatta be. Az Erdélyi Magyar Ifjak szervezte vetítéssorozatnak köszönhetően a Koltay-alkotást január folyamán Nagybányán, Nagyváradon, Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Csíkszeredában, Székelyudverhelyen és Marosvásárhelyen is levetítik. Hétfő este például éppen Csíkszeredán láthatták a nézők.

Az Evenimentul Zilei bukaresti napilap a pénteki kolozsvári vetítést követően elsősorban azt rótta fel a szervezőknek, hogy a filmet elmulasztották román nyelven feliratozni, ami a magyarul nem tudókat a vetítésekről eleve kizárta. A lap a film tartalmát röviden és objektíven ismertette, azt hangsúlyozva, hogy az alkotás elsősorban a trianoni békeszerződés hatását elemezte a Magyarország határain kívül rekedt magyarságra.

A filmet itthon műsorán tartja a pesti Uránia mozi, a négy részes tévéváltozatot pedig a Hír TV sugározza.