A Mimi főhőse a filmkritikus Gergő (Mészáros Béla), aki, hogy boldoggá tegye unokamániás, súlyos szívbeteg édesanyja (Básti Juli) utolsó napjait, beviszi hozzá öthónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka), és azt hazudja a néninek, hogy a lány tőle vár gyereket. Ám az utolsó pillanatban új szív érkezik, a mamát megműtik, így Gergőnek és Sacinak nincs más választása, mint tovább játszani a szerelmespár szerepét.

Orosz Dénes / Fotó: Takács Attila

A romantikus vígjáték további karaktereit többek között olyan kitűnő művészek keltik életre, mint Rezes Judit, Mészáros Máté, Molnár Áron és Ónodi Eszter. Budapest számtalan látványos helyszínén forgat majd a stáb, köztük a Duna-parton, romkocsmákban és tetőteraszokon. Az operatőr ezúttal is Orosz Dénes állandó alkotótársa, Fillenz Ádám (Friss levegő, Poligamy, Pál Adrienn, Coming out) lesz. A forgatókönyvet Orosz Dénes és Várady Zsuzsi közösen jegyzi.

A Mimi a Filmalap 349,85 millió forintos gyártási támogatásával az A20 produkciójában készül, producerei Tőzsér Attila, Ferenczy Gábor és Orosz Dénes.

Forrás: MNF

Borítókép: Tenki Réka (Fotó: EFP Shooting Stars), Mészáros Béla (Fotó: Szinhaz.hu, Nánási Pál)