Kilenc magyar kisfilmet és Gauder Áron Nyócker!-ét tűzi műsorra a Vilniusban holnap kezdődő TINDIRNDIS animációs filmfesztivál. A versenyprogramban Csáki László, Kiss István, Macskássy Kati, Orosz István, Rofusz Ferenc, Szilágyi Varga Zoltán, Táborita Ildikó, M. Tóth Géza, és M. Tóth Éva egy-egy munkája kapott meghívást.

Genfben október 31-én kezdődik a Cinema Tout Écran filmfesztivál négy magyar rövidfilmmel a műsorán. Kicsiknek és nagyoknak, a tévé képernyőjére és nagyvászonra álmodott alkotásokat egyaránt bemutatnak a rangos fesztiválon, mely november első hetében audiovizuális központtá varázsolja Genf városát.

A nemzetközi filmfesztiválok műsorán nemrég feltűnt A Karusszel rítus című alkotás az egyik magyar meghívott. Gayer Zoltán és Molnár Péter műve a Filmszemlén a kisjátékfilm kategória fődíját nyerte el, majd az olaszországi Ionio filmfesztiválon kapott elismerő oklevelet. A közeljövőben A Karusszel rítust a varsói Euroshort-on és a szöuli Asiana filmszemlén is láthatja a külföldi közönség.

A genfi versenybe Kenyeres Bálint Before Dawn és Cakó Ferenc A róka és a holló című filmjei is a versenyprogramba kaptak meghívást. M. Tóth Géza Maestróját az információs programban mutatják be. A külföldi fesztiválok kedvencévé lett Maestro a németországi Wiesbadenben és a kanadai Abitibi-Témiscamingue-ben is látható a napokban.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.