A spanyol San Sebastian Filmfesztivál Európa egyik legrégebbi filmmustrája, amelyet idén 71. alkalommal rendeznek meg a lenyűgöző tengerpartjáról és Michelin-csillagos éttermeiről ismert baszk városban. A fesztivál filmszakmai programjában szeptember 25. és 27. között Schwechtje és a Sünvadászat vezető producere, Petrovits Genovéva lehetőséget kapnak rá, hogy szakmai közönségnek mutassák be a készülőben lévő filmet, négy másik, befejezés előtt álló filmmel (work in progress) versenyezve. Az alkotók elnyerhetik a tízezer eurós pénzdíjat és utómunka-támogatást, valamint további partnereket és nemzetközi forgalmazót találhatnak.

A Sünvadászat egy fordulatokban gazdag nap eseményein keresztül beszél a felelősségvállalásról, a gyereknevelésről, és a karrier-család-gyerek hármas huszonegyedik századi nehézségeiről. Hősnője Bogi (Mari Dorottya), aki néhány éve költözött vidékről Budapestre, hogy a Zeneakadémia klasszikus ének szakán tanulhasson. Bogi úgy tud csak boldogulni a fővárosban, ha az iskola mellett szabadidejében az unokatestvére, Tamás (Polgár Csaba) két gyermekére vigyáz. Boginak még a nagy, év végi énekvizsga napján is el kell vállalnia néhány órát a gyerekekkel, ám a rendkívüli nyomás alatt végzetes hibát követ el.

Polgár Csaba, Schwechtje Mihály, Jakab Juli / Forrás: Mozinet

A korábban A bébiszitter munkacímén futott film főszereplője Mari Dorottya, aki egyetemi tanulmányait 2017-től Máté Gábor és Székely Kriszta osztályában kezdte a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és színészi diplomáját 2022-ben már a freeSZFE diákjaként szerezte meg. Mellette kiemelt szerepet kaptak a rendező gyermekei, Schwechtje Matild és Schwechtje Jónás, valamint Polgár Csaba (Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-)) és Jakab Juli (Napszállta).

Mártonffy Zoltán producerként, Hajdu Szabolcs executive producerként segíti a Sünvadászat munkálatait. A fejlesztést a Kreatív Európa MEDIA programja támogatta, a forgatáshoz szükséges forrást a Cinesuper és a Kino Alfa biztosította. A film utómunkájához a teljes finanszírozás még nem biztosított, a producerek további partnerek bevonásán dolgoznak.

A Sünvadászat 2024-ben kerülhet a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában.

Mindeközben zajlik Schwechtje Mihály harmadik, Hajtűkanyar Autósiskola című nagyjátékfilmjének finanszírozása is. Az alkotás magyar-francia-cseh-német koprodukcióban készülhet el, a magyar pályázat az ősz elején kerül majd a Nemzeti Filmintézet döntéshozói elé.

Forrás: Mozinet / Címlapkép: Mari Dorottya / Forrás: Mozinet