A fantasy elemekkel dúsított, egyedi vígjáték egy népszerű, de ihlethiányos írónak – Scherer Péter alakításában – és sosem látott kisfiának nem várt találkozásáról szól. A hirtelen nyakukba szakadt, kényszerű együttlét fordulatos, vidám és érzelmes története a fiú fantáziájának köszönhetően átlépi a valóság kereteit is. A vígjáték parádés szereposztással készül, a főszereplő Scherer Péter mellett Kovács Patrícia, Thuróczy Szabolcs, Bata Éva, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és Básti Juli lesz látható. A forgatás májusban kezdődik Budapesten, és a közönség a tervek szerint jövőre láthatja a filmet a mozikban.

A Ha elfárad, viheti Rohonyi Gábor rendezésében készül, akinek legutóbbi, M. Kiss Csabával közösen rendezett filmjét, a Brazilok-at több mint 74 ezren látták a hazai mozikban. A vígjáték operatőre Szatmári Péter lesz, aki olyan nagysikerű filmeket fényképezett az elmúlt években, mint a Kincsem és A Viszkis.

A Ha elfárad, viheti producerei Major István (Liza, a rókatündér, Aurora Borealis), Geszti Péter (BÚÉK, Kalózok), Ditz Edit (BÚÉK, Folyékony arany) és Roskó Péter, társrendező-forgatókönyvírója Vékes Csaba (Hetedik alabárdos). A főszereplő kisfiú megtalálására hamarosan országos castingot indít a produkció Geszti Péter, Scherer Péter és Rohonyi Gábor részvételével. 

A legutóbbi döntések szerint 14 millió forint gyártás előkészítési támogatást kapott Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című filmterve, illetve Fonyó Gergely Boldog szép napok című terve is, amely forgatókönyv fejlesztésre 2 millió forintot kapott.

Pár izgalmas filmterv azonban nem kapott támogatást. Till Attila Börtönanya című filmterve és Szász János Dragomán Györggyel közösen írt Kerítés című filmje nem fog a közeljövőben megvalósulni, ahogy Politzer Pétertől a Londoni történet és Vízkelety Márton Mi atyánk című dokumentumfilmterve sem. A további döntésekről itt és itt lehet olvasni. 

Bővebb információ a pályázatokról az NFI hivatalos oldalán találhatóak.

Forrás: NFI