Jó erre a helyezésre és a hozzá tartozó magas számra ránézni, hiszen ez azt jelenti, hogy a monumentális játékidő – a Megfojtott virágok 26 perccel hosszabb a kereken 3 órás Oppenheimernél – és a megterhelő téma sem tántorította el a nézőket. A megtörtént bűneseteken alapuló filmben válogatott, sokszor egészen brutális módon ölik meg a fehérek az oszázs törzs tagjait, hogy rátehessék a kezüket az olajvagyonra.

A siker valóban nagy, hiszen mindössze egyetlen Scorsese-produkció van, ami még ennél is nagyobb nyitóhétvégével büszkélkedhetik. A Wall Street farkasára 55 ezren voltak kíváncsiak az első négy napon.

Martin Scorsese nyitóhétvégéi a magyar mozikban:

  • Wall Street farkasa: 55 298 néző
  • Megfojtott virágok: 34 085
  • Viharsziget: 31 845
  • A tégla: 27 440
  • A leleményes Hugo 5 846
  • Némaság: 5 728

Ebből a toplistából az is kiviláglik, hogy Martin Scorsese akkor tud igazán vonzó lenni itthon, ha Leonardo DiCapriónak adja a főszerepet. A Némaságban és a Hugóban nem szerepelt, és máris jóval kisebb nézőszámmal kellett beérnie ennek a két filmnek.

A téglánál régebbi nyitóhétvégi nézőszám sajnos nem fellelhető, de ha maradunk a 21. századnál és Leonardo DiCapriónál, az Aviátor és a New York bandái össznézőszámai alapján (70 029 és 38 804) biztosan elmondhatjuk, hogy a Megfojtott virágok jobban nyitott náluk.

Össznézőszámban amúgy a Wall Street farkasa a csúcstartó, Scorsese ezzel a filmjével érzett rá leginkább a magyarok ízlésére, 420 801 darab mozijegy fogyott el rá.

A nézettségi adatok a Filmforgalmazók Egyesülete honlapjáról származnak.