Bár a filmszerep lemondását a színész ügynöke elismerte, a teljes visszavonulással kapcsolatos spekulációkat nem erősítette meg. A Variety szerint „a mega-költségvetésű stúdiófilmek körüli problémák teljesen megtörték Connery lelkesedését.” Sir Sean önéletrajza várhatóan jövő ősszel jelenik meg, és végigköveti fordulatos életét, a zűrös Edinburgh-i kezdetektől, a James Bond filmekig és a világhírig.

"Elég ijesztő, ugyanakkor üdítő gondolat, nagyon várom már, hogy elkezdhessem” – nyilatkozta Connery, a könyvel kapcsolatban. „Számtalanszor megfogadtam, hogy nem írom meg az önéletrajzomat, most meg itt állok a kifutópályán, és várom, hogy megkezdődjön az utazás egy másik világba.” A könyvet gondozó HarperCollins elmondása szerint a könyv „őszintébb” lesz, mint a legtöbb sztár-életrajz. „Megígérte, hogy az igazat írja meg az életéről.” – mondta el a kiadó szóvivője.

Eredetileg Thomas Connery, 13 évesen abbahagyta az iskolát, és egy fejőüzemben kezdett dolgozni, majd három évvel később a haditengerészethez állt be, melyet 18 évesen, egy fekély miatt otthagyott és testépítéssel kezdett foglalkozni. Első szerepét egy Requiem for a Heavyweight (Rekviem egy nehézsúlyúért) című tévéfilmben játszotta, melyet egy sor B-film követett. Az igazi fordulat 1962-ben következett be, amikor Cubby Broccoli rá osztotta James Bond szerepét. A világhírt a 007-es szerepek hozták meg számára, elsősorban a Dr. No, az Oroszországból szeretettel és a Goldfinger. Sir Sean Connery a Bahamákon él, onnan segíti pénzadományokkal a Skót Nemzeti Pártot.