A díjátadó a közönségkedvencek felsorolásával folytatódott, a legdemokratikusabb versenyben a harmadik helyezett a Vörös kápolna című dán dokfilm, a második a Hátralévő életed első napja (kritika itt!) című francia családi dráma, az elsőszámú kedvenc pedig A fantasztikus Róka úr (kritika itt!) című stop-motion animáció lett. Az Országos Diákzsűri díját "egy jól működő zárt szituációs dráma", az iráni Elly története kapta, amely "kiválóan reflektál a férfi és női kapcsolatok társadalmi vetületeire" - hangzott az indoklás.

titaniczaro_sz1
Elly története


Nick James 'suspensektől' mentesen jelentette be a nyertest: a Hullámtörők díjat A bőrön is áthatol című holland dráma kapta. "Egy elsőfilmes alkotást választottunk, amely mer merész eszközökkel élni, mind témaválasztásában, mind esztétikai megvalósításban." "A személyesség miatt volt ez a film a közös pont, amiben meg tudtunk egyezni, és az a remény, hogy a díj mellé felajánlott nagyvonalú összeg egy jó film elkészültét segíti majd" - egészítette ki Gothár Péter a zsűri indoklását. A díjátadó Az út című amerikai, kissé közhelyes világvége filmmel zárult - talán azért, hogy még jobban várjuk a következő Titanicot?

A fesztivál két legnépszerűbb filmje, a Metropia és a Vörös kápolna újra látható lesz vasárnap a Toldi moziban.  A közönségdíjas A fantasztikus Róka úr és a fődíjas holland alkotás pótlására az Uránia moziban lesz lehetőség, 18:30-tól illetve  20.45-től.

titaniczaro_sz2
A bőrön is áthatol

 

A Titanic díjazottai:

Hullámtörők díj: A bőrön is áthatol
Országos Diákzsűri díja: Elly története
Közönségdíj:
I. helyezett: A fantasztikus róka úr
II. helyezett: Hátralévő életed első napja
III. helyezett: Vörös kápolna