Brenner János alakját a Weöres Sándor Színház színésze, Jámbor Nándor formálja meg, mellette a szombathelyi és a zalaegerszegi színház több művésze szerepel a filmben, a statisztákat pedig helybeli jelentkezők közül választották ki - mondta Szilágyi Andor rendező az MTI-nek.

A rendező azt is hozzáfűzte, hogy a forradalmat követő egyházüldözés áldozatává lett fiatal káplán, Brenner János megölésének körülményeit máig homály fedi, a filmbeli nyomozás bepillantást enged a kommunista hatalom restaurációjába 1956 után. A cselekmény fő szálában, egy youtuber érkezik Szentgotthárdra, aki ki akarja deríteni Brenner János haláláról az igazságot. Kérdezgetni kezdi az embereket, majd olyan "misztikus találkozásban" lesz része, amely az ő életét is teljesen megváltoztatja - tette hozzá Szilágyi Andor, aki többek közt a Mansfeld rendezője.

Jámbor Nándor / Fotó: Weöres Sándor Színház

A forgatások többsége az eredeti helyszíneken vagy azok közelében zajlik, több jelenetet pedig a szentgotthárdi városháza épületében vesznek fel, amely egykor ciszterci apátsági kolostor volt. A Nemzeti Filmintézet 550 millió forintos támogatásával készülő hétrészes sorozatot decemberben mutatják be a Hír Televízióban.

Forrás: MTI