A workshop május első vasárnapjától június utolsó vasárnapjáig tart, délelőtt 9-12 óráig 4x45 perces órákban olyan kérdéseket járnak körül a résztvevők, mint hogy hova tegyük a kamerát, mi mozdítja meg a képet, hogyan irányítsuk a néző tekintetét, mi a szerepe a világításnak, vagy hogy hogyan mesélhetünk a kamerával egyéni módon.

 

A kurzusra Szabó Gábornál lehet jelentkezni a gabor@gaborszabo.hu email címen. A jelentkezésben rövid bemutatkozást, filmes előélet ismertetését és a jelentkezés okát, korábbi munkák linkjeit is várják. 

Szabó Gábor filmoperatőr, egyetemi tanár, Balázs Béla-díjas érdemes művész. Olyan neves filmek operatőre, mint az Oscar-jelölt Jób lázadása, a Meteo, vagy A martfűi rém. Több, mint 30 játékfilm, televíziós filmek, dokumentumfilmek, rövidfilmek, koncertfilmek, számos reklámfilm és videoklip alkotója. Filmjei rangos nemzetközi díjakat kaptak, az 1984-ben bemutatott Jób lázadását a legjöbb külföldi film kategóriájában jelölték Oscar-díjra. Meteo című munkáját a rendszerváltás után évekig kultfilmként vetítették a mozikban. A martfűi rém című filmjéért megkapta az Év legjobb operatőri munkája díjat, a film felkerült az HBO és a Netflix filmlistájára is.
 

A filmkészítés mellett évtizedeken át tanított operatőri mesterséget az SZFE-n és más egyetemeken. Operatőrként elsőként doktorált, habilitált és kapott egyetemi tanári címet. Filmeskönyv című munkája kötelező irodalommá vált a filmes oktatásban.