A tizedik születésnapját ünneplő Kalkuttai Filmfesztiválon Szabó István munkáival találkozhat a nemzetközi közönség november 10. és 17. között. A retrospektív programban az Álmodozások korá-tól kezdve Mefisztón át a Szembesítésig látható tíz mozifilm. A fesztiválon bemutatják Antal Nimród Kontroll és Sas Tamás Apám beájulna című alkotásait.

A chilei rövidfilmversenyre idén Lakatos Róbert Ördögtérgye című filmjét hívták meg. A dél-amerikai rövidfilmes mustrát november 11. és 17. között rendezik meg Santiagóban. Az erdélyi legendát sajátos eszközökkel feldolgozó alkotás a legjobb rövidfilm díját nyerte el a februári Filmszemlén.

Nordin Eszter számos nemzetközi filmfesztiválon bemutatott Tabuját a Moszkvában, a „fogyatékkal élők fesztiválja” tűzi műsorra.

Steven Lovy Mix című filmjével a St. Louis-ban megrendezett nemzetközi seregszemlén találkozhat az amerikai közönség. A november 11-én kezdődő fesztivál a világ minden tájáról hív meg játék- és dokumentumfilmeket, azzal a céllal hogy átfogó képet nyújtson a filmgyártás friss tendenciáiról.