filmhu: Miért pont ezt a filmtervedet forgattad le?

Szabó Simon: Ezek a történetek jutottak eszembe, ill. a koncepciót már terveztük egy ideje. Egy egysnittes – egyperces kisfilmet készítettünk 2007-ben, akkor kezdtünk el játszani a gondolattal, hogy ilyen módszerrel akár egy egészestés filmet is forgathatnánk. 2008 tavaszán kisjátékfilmes pályázatot adtunk be, ami nem nyert. Így hirtelen felindulásból elkövettünk egy nagyjátékfilmet! :-)

Jelenet a Papírrepülőkből Fotó: Glódi Balázs
Nézegess képeket a filmből!

filmhu:  Hogyan választottad ki a stábodat?

Szabó Simon: Czomba Albert (operatőr, vágó) szintén az Afterjka (csapatunk) tagja, mint Salamin  Gergely főmunkatársunk is. Mindent együtt csinálunk, ők voltak az alap. Aztán jött a  képbe Csáky Attila producer, a Cameofilm. Utána pedig elkezdtem hívogatni a  haverjaimat telefonon, hogy: - Gyertek, forgatunk!!!!
Ők meg jöttek! 

filmhu:  Hogyan állt össze a költségvetés?
 
Szabó Simon: Rengeteg szerencsével és sok ember, cég jóindulatával és bizalmával! Ezúton is köszönet nekik! Nem sorolom fel őket, a végefőcímen láthatjátok, kik voltak!

Jelenet a Papírrepülőkből Fotó: Glódi Balázs
Nézegess képeket a filmből

filmhu: Mi  volt a legjobb élményed a forgatás alatt?

Szabó Simon:  Az egész nagyon-nagy élmény volt. Imádok hajnalban kelni, nézni ahogy ébred a  város, te meg már kint állsz a forgatáson és nyomod!!!! Na jó, nem mindig sikerült  időben megérkeznem.... :-)

filmhu: Mi  volt a legrosszabb élményed a forgatás alatt?
 
Szabó Simon: Akármennyire is erőltetem az agyam, nem jut eszembe ilyen!!!!

filmhu: Mit vársz az idei szemlétől, mi érdekel a mezőnyből?

Szabó Simon: Sok film érdekel, majd meglátjuk bejutok-e valamelyikre. Azt, hogy mit várok? Talán, hogy érezzék meg  az emberek, hogy miért is készülnek függetlenül, barátságból – barátokkal, filmek!

Jelenet a Papírrepülőkből Fotó: Glódi Balázs
Nézegess képeket a filmből!

filmhu: Milyen díjra érzed esélyesnek a filmedet?

Szabó Simon: Fogalmam sincs...

filmhu:  Legjobb/legrosszabb bonmot a filmedben?

Szabó Simon: Ezek személyes dolgok, szerintem. Nekem a legjobban az tetszik mikor a film végén....na hát ezt nem mondhatom el, mert lelövöm a... na ezt nem mondom el. :-)  A legrosszabb amikor az első jelenetben....na ezt sem mondhatom el.... :-)

filmhu: Legtöbbször felvett jelenet?

Szabó Simon: Volt egy jelenet, amit délután fél háromkor kezdtünk próbálni. Este fél nyolckor lett  belőle felvétel, majdnem lecseréltem az egyik főszereplőt! :-( kíváncsi vagyok  meg tudja-e mondani valaki, hogy melyik volt az!

Jelenet a Papírrepülőkből Fotó: Glódi Balázs
Nézegess képeket a filmből!

filmhu: Melyik A kategóriás fesztiválon látnád a legszívesebben versenyben a filmed?

Szabó Simon: Bármelyiken!

filmhu: Hány néző tenne téged boldoggá?

Szabó Simon: Ha az összes olyan emberkéhez eljutna, akiknek szól.

filmhu: 40 éves lett a szemle, mi a legmeghatározóbb élményed a magyar filmszemlével kapcsolatban?

Szabó Simon:  Elsőként - még színészként - a Moszkva Tér c. film kapcsán voltam Szemlén, aztán később mint kisjátékfilmes rendező, most meg itt az első nagy filmem. Az a csodálatos, h ezeket el tudom most mesélni! Szerintem sok filmes van így ezzel és ez a Szemlének is köszönhető! A nézők meg mozizhatnak, elsők között láthatják az új magyar filmeket! Ez így rendben van.

A filmhu forgatási riportja:
A film adatlapja a 40. Magyar Filmszemle hivatalos honlapján