A SZAFT megnyitóját június 20-án, csütörtökön este 7-kor tartjuk, amelyen fellép az Édesmind1 kollektíva.

szaft2 500


Másnap, 21-én este 7-től a budaörsi Primanima Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál díjnyertes filmjeit lehet megtekinteni.

A SZAFT díjátadójára a Múzeumok éjszakáján, június 22-én 17 órakor kerül sor. A díjnyertes filmek vetítését követően este 6-tól Péterfy Bori-klipekkel múlatják az időt, majd zenél dj Borda.

A SZIGMÁ-ban a SZAFT-tal együtt nyílik meg 20-án, csütörtökön a Cifrapalota Térformálók című kiállítássorozatának befejező tárlata Stark Attila street artist, képzőművész alkotásaiból. A tárlatot Rohonyi S. Zsófia művészettörténész nyitja meg.

szaft1 500


Stark Attila mellett a Magyar Képregény Szövetség is kiállításokkal tölti be a SZIGMA terét, lesz a mennyezettről aláhulló képregényfolyam, de az utca tere is az ő birodalmukká válik négy napra.

Az általuk szervezett Csodálatos képregény: Pók 50, Ablak Zsiráf és Bestiárium Hungaricum című tárlatokat a SZAFT ideje alatt lehet megtekinteni.

A SZAFT-ot 2009-ben rendezték meg először a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál társrendezvényeként. A SZAFT főszervezője a Vákum (Városi Kulturális Mozgalom) Egyesület.