ZEITGEST karakterek

Március 30-án 17.00 órakor kezdődik a BUDAPEST ZEITGEIST – KARAKTEREK // Akik körül a történetek forognak című program. A beszélgetőtársak Mundruczó Kornél többszörös cannes-i, szarajevói és locarnói győztes filmrendező, Bucsi Réka Oscar-díjra jelölt animációs filmrendező és Magyar Judit, az enneagrammódszer hazai specialistája lesznek. Ingyenes, regisztrációhoz kötött program.

Pitchfórum

Április 1-jén, pénteken 10.30-tól a Friss Hús Pitchfórum pályázata során kiválogatott, fejlesztés alatt álló rövidfilmek terveit (pitcheit) lehet majd meghallgatni. A beérkezett több mint hatvan pályázatból kiválasztott tíz terv szakmai zsűri előtt mutatkozik be, amelynek tagjai: Deák Dániel, a Daazo.com és a Friss Hús rövidfilmfesztivál alapítója, Köbli Norbert forgatókönyvíró, Taschler Andrea producer és Kovács Gábor producer. A legjobb filmterv 300.000 forintos díjazásban részesül. Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

Casting directorok klubja

A kerekasztal-beszélgetés április 1-jén, péntek délután 15.00 órakor kezdődik Libor Anita (kulturális rovatszerkesztő, Index) vezetésével és a castingszakma hazai résztvevőivel: Banner Szűcs Loránd casting director, Orbán Andrea casting director és Zabezsinszkij Éva casting director közreműködésével. Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

Tolmácsot kérek!

Április másodikán, szombaton 11.00 órakor irányított vitára állnak ki az alkotók és kritikusaik.
Vendégek: Kovács Bálint, Kovács Gellért, Bujdosó Bori és Stőhr Lóránt filmkritikusok, Kovács Gábor producer, illetve Fekete Ibolya és Kocsis Ági filmrendezők. Moderátor: Gyenge Zsolt. Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

A hazai tévésorozat-gyártás jelene és jövője

Április 2-án, szombaton 13.00 órától várják az érdeklődőket a kerekasztal-beszélgetésre, ahol a hazai döntéshozók egy korábban alulértékelt műfaj nemzetközi és hazai reneszánszáról és az aktuális trendekről beszélgetnek. Résztvevők: Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese, Hámori Barbara, a Content House vezetője és Temesvári Marietta, a Sony Pictures Television Networks közép-európai régió programigazgatója. A beszélgetést Varga Attila “Sixx” vezeti. Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.