A Cirkóban 12 héten át a Cirko Film, a Magyarhangya, a Mozinet és a Vertigo elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd június 6. és augusztus 28. között. Naponta több alkotás kerül újra műsorra az elmúlt évek magyar és nemzetközi filmes termésének legjavából.

A fesztiválon tematikus napok is lesznek: július 12–14. között francia hétvége, július 17–27. között pedig arany pálmás válogatás várja a nézőket.

Az előadások között lesznek magyar filmek (Larry, Magyarázat mindenre, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Sátántangó), európai, ausztrál és és amerikai vígjátékok (Táncterápia, Eszeveszett esküvő, Férfiak fecskében, Vendég a francia kastélyban, Palace Hotel), Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások (Egy zuhanás anatómiája, Érdekvédelmi terület, A négyzet, Nincs gonosz, Bolti tolvajok, Nyolc hegy, Vezess helyettem), dokumentumfilmek (Bachmann tanár úr és az osztálya), történelmi és társadalmi drámák (Új világrend, Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy, Sztrájk a gyárban, Mű szerző nélkül), illetve a Cirko közönségének legnagyobb kedvenceit (Szupernóva, A vendégek, Paterson) is újra meg lehet nézni.

A fesztivál vetítéseire a Cirko-Gejzír mozi normál jegyárain lehet jegyet váltani. Minden jegy mellé egy pohár hűsítő ital jár ajándékba. A Cirko bérlet tulajdonosai akár az összes előadást megnézhetik, a 30 év alatti nézők a 30 éves Cirko születésnapi ajándékául egész évben 30% kedvezményt kapnak a teljes árú jegyből.

A Szánsájn fesztivál részletes programja a Cirko-Gejzír honlapján található.

Forrás: Cirko Film / Címlapkép: A szomorúság háromszöge