Szánsájn 2016 fesztiválon a korábbi évek hagyományait felelevenítve málnaszörp és fröccs kíséretében várják a közönséget a Cirko-Gejzírben. A korábban elmulasztott filmeket mindenkinek alkalma lesz mozivásznon pótolni: négy héten át a Cirko Film elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd: naponta három, összesen 84 alkotás, köztük három magyar film is újra műsorra kerül.

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Az előadások között lesznek mediterrán vígjátékok (Péntek Barcelonában, Truman, Asztal két főre), Cannes-ban díjazott alkotások (Dheepan, Csodák, A dombokon túl), skandináv romantikus komédiák (Csak a szerelem számít, Majdnem tökéletes szerelem, Rúzs, reptér, satöbbi), magyar filmek (Viharsarok, Nekem Budapest, VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan), történelmi drámák (Walesa, Phoenix bár), illetve animációk (Szél támad, A futurológiai kongresszus) és dokumentumfilmek is (Fischer Iván, Róma körül).

A fesztivál zárófilmje A Klán című, a 2015-ös velencei filmfesztiválon Ezüst Oroszlánt nyert argentin bűnügyi film lesz, amelyet premier előtt láthat a közönség.

Szánsájn Filmfesztivál - 2016. június 23. - július 20. Cirkó-Gejzír mozi, Budapest, Balassi Bálint u. 15-17. 1055

A jegyár egységesen 1200 forint lesz, illetve hétfőn és kedden a mozi általános kedvezményes jegyára (950 forint) lesz érvényes, illetve a Cirko-Gejzír bérletei is érvényesek az előadásokra. A fesztivál részletes programja a mozi oldalán olvasható.

(Forrás: Cirko-Gejzír)