Mint a legtöbb tizenéves srác, a film főhőse, Füge is azt hiszi, övé a világ. Vidéki középiskolában tanul, szülei elváltak, a kollégiumból hol az anyjához, hol az apjához utazik haza. Látszólag mindenütt otthon van, valójában azonban ugyanolyan felületes kapcsolat fűzi a szüleihez, mint a haverjaihoz vagy a szaxofonjához.


2013. május 8., 19:00
- Szépleányok (1987, r.: Dér András, Hartai László)
A film úgy indult, hogy a negyven évnyi szünet után a szocializmus utolsó évtizedében megrendezett, nagy szenzációt és figyelmet keltő első magyar szépségkirálynő-választás krónikája lesz. Ám a sors - hogy szokott - közbeszólt: Molnár Csilla Andrea, az első magyar szépségkirálynő, a fonyódi gimnazista, öngyilkos lett. Egy lány, akinek minden megadatott, akit a sors kegyeibe vett, eldobta magától az életet. Az ország értetlenül és döbbenten kérdezte: miért? Molnár Csilla Andrea lett cikkek, publicisztikák és könyvek (többek között Friderikusz Sándor első könyvének) témája. Dér András és Hartai László pedig sikertörténet helyett kis magyar tragédiát forgatott...



2013. május 10., 20:00
- Szerelem második vérig (1988, r.: Dobray György)
Füge apja Afrikába megy dolgozni. Öreg Mercedesét a fiára hagyja: taxizzon vele. Füge zenekara fellép a Tabánban, nem sok sikerrel. A koncerten a tömeg átgázol Ágotán, aki elvetél. A lány ezután a főnökével amerikai tanulmányútra megy, emiatt Fügével nagyon összevesznek. Ráadásul Ágota éppen akkor érkezik vissza váratlanul, amikor Füge a barátnőjével vigasztalódik.



Vetítés után beszélhetés Schreiber András filmkritikussal.
Bővebb információ ITT és a filmtortenet.hu oldalon.