A Nemzeti Filmintézet döntőbizottsága január végén 4 millió forintos forgatókönyv-fejlesztési támogatást szavazott meg a Hogyan tudnék élni nélküled? című filmtervnek. A film producere, dr. Kirády Attila sejtelmesen annyit árult el, hogy “a forgatókönyv egy keretbe ágyazott szerelmi történetet mesél el, melynek főhőseit a körülmények évekre elválasztják egymástól, de végül újra egymásra találnak.” A történet két idősíkban játszódik majd, a jelen mellett a tervek szerint a közelmúlt, a 90-es évek is meg fog benne jelenni.

Goda Krisztina íróként és rendezőként olyan filmeket készített, mint a Csak szex és más semmi, a Veszettek és a 2018-ban bemutatott BÚÉK, amit közel 275.000-en láttak, ezzel az utóbbi évek egyik legnézettebb magyar filmje lett. Társírója Kormos Anett humorista, újságíró, korábban A mi kis falunk és a Tóth János sorozatok írásában vett részt. Kormos társíróként az előkészítés alatt álló, Láthatatlan gyilkos című Koltai Lajos-film forgatókönyvét is jegyzi. Dr. Kirády Attila korábban a TV2 kreatív producere volt, emellett egyetemi oktatóként és kommunikációs szakemberként dolgozik.

A Hogyan tudnék élni nélküled? mozifilmnek készül, a producer elmondása szerint elsődleges céljuk a közönség szórakoztatása lesz. “Olyan a világjárvány miatt megterhelt időszakban, amelyeket mindannyian kénytelenek vagyunk átélni az elmúlt években, talán még a szokásosnál is nagyobb szükség van egy kis önfeledt kikapcsolódásra.

Címlapfotó: Goda Krisztina / Fotó: Intercom