A Külön falkát első bemutatójakor, a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon kitörő lelkesedéssel fogadta a közönség, amit nem sokkal később a miskolci CineFesten megismételt, ahol elnyerte a közönségdíjat is. Így egyáltalán nem meglepő, hogy további fesztiválokra is meghívták a filmet. A hétvégén mutatták be a Cinekid Festival Amsterdamon és a prágai v4 Filmszemlén, utóbbi helyszínen a két főszereplő, Dietz Gusztáv és Horváth Zorka kíséretében. A főszereplőkkel nemrég mi is interjúztunk

Hasonlóan izgalmasnak ígérkezik a november a Külön falka számára. A tallini Black Nights Filmfesztiválon az ifjúsági filmek válogatásába került be. A rangos filmfesztivált november 12. és 28. között rendezik az észt fővárosban. A filmszemlének idén több magyar versenyzője is van, a hivatalos versenyprogramban debütál Pálfi György új filmje, a Mindörökké, a rövid animációk versenyén Daniel Grey Hide című, magyar koprodukcióban készült munkája, a fiatal animációs tehetségek versenyén Darabos Éva Pá kis panelom! című kisfilmje, az élőszereplős rövidfilmek között pedig Nagy V. Gergő Az ezredes a vörös nőért sír című rendezése szerepel.

A Külön falka az észt fesztivállal párhuzamosan látható lesz a lengyelországi Lublin Filmfesztivál programjában. A Külön falka a hazai mozikban egészen meglepő eredményt ért el: a szeptember 30. óta műsoron lévő film nézőszáma a bemutatót követő második hétvégén gyakorlatilag nem csökkent. A mostani, harmadik hétvégével bezárólag közel hatezren választották a filmet. A Külön falkáról itt olvasható kritikánk. 

Filmhu podcast #45: Kis Hajni

Tizenhárom évesen szponzorált gördeszkás akart lenni, diák Oscar-jelölt filmrendező lett belőle, szeptember végén pedig kijött a mozikban első nagyjátékfilmje, a Külön falka. Az számára a legnagyobb bók, amikor azt mondják a nézők, hogy a filmje gyógyító hatással volt rájuk. A rá irányult fokozott figyelem néha szorongatja kicsit, de mindig segít neki, ha leveszi a cipőjét. Rövidfilmjei és a mozifilmje készítése mellett a múltjára is kíváncsiak voltunk. Hogyan lett belőle egy tinisorozat szereplője? Miért árult hónapokon át gumicukorból készült ékszereket New Yorkban? Mesélt a castingolási szokásairól, a ketrecharc világában tett látogatásáról, de szóba jött a Scooter és Ford Fairlane is. 

Forrás: Mozinet / Tallinn Black Nights