Díszvendégei között üdvözli Tarr Bélát a hétvégén a Dán Filmintézet. A világhírű magyar rendezőnek szentelt retrospektív keretében öt mozgóképet tűznek műsorra Koppenhágában január 15-23. között. Az egyetemes filmművészet kitűnő alkotásai között számon tartott Sátántangó (1994) című filmet Tarr Béla személyesen mutatja be a dán főváros közönségének.

 

satantango_500



Keanu Reeves Rákospalotán forgat

Keanu Reeves február végétől Budapesten, a rákospalotai Raleigh stúdióban forgat, de már hetekkel korábban Magyarországra érkezik – olvasható az Origo-n. A lap szerint még nem dőlt el, hogy a színészt hotelben vagy luxuslakásban szállásolják-e el. A 47 Ronin című film forgatása zajlik majd itthon, amely alkotás egy csapat szamurájról szól, akik úgy döntenek, megbosszulják gazdájuk meggyilkolását. Reeves Hirót, a csapat vezetőjét alakítja. A fantasy-akciófilmet a reklámfilmes Carl Rinsch rendezi, aki az Alien-előzményfilm helyett vállalta el ezt a munkát, amikor kiderült, hogy a 20th Century Fox nem hajlandó egy szinte kezdőre bízni az alien-franchise sorsát.

keanu_500



Film készül Márai Sándor művéből

Film készül Márai Sándor Kaland című művéből Sipos József rendezésében; a főszerepeket Marozsán Erika és Csányi Sándor játssza az alkotásban, amely a tervek szerint ősszel kerülhet a mozikba. A stáb a húsznapos forgatás felénél tart - a forgatásról hamarosan videós beszámolóval jelentkezünk.