A Három tánc című dokumentumfilmet március 14-én vetítik az idén tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő EPOS International Art Film Festival keretében Tel-Avivban, Izraelben, Halász Glória, a film rendezője pedig az izraeli versenyprogram zsűritagjaként kapott meghívást a fesztiválra. A vetítések helyszíne a Tel Aviv Museum of Art (Tel-avivi Művészeti Múzeum) lesz, ahol az ország legnagyobb és a világ egyik legjelentősebb modern művészeti gyűjteménye található.

A film korábban látható volt a Dance on Camera Festivalon a New York-i Lincoln Centerben, az Asolo Art Film Festival keretében Olaszországban, a GZDOC Guangzhou International Documentary Film Festivalon Kínában és a Dance Camera West-en Los Angelesben.


A Három tánc a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló fiú diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balett művésszé válásig vezető utat. Miközben a tíz éves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy 600 éves műfajt, az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal, a fizikai és lelki fájdalommal.

A két éven keresztül készült személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

forrás: Filmfabriq

A Három tánc a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, rendezője Halász Glória, akinek Rupa butikja című filmje elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban, forgalmazója a neves francia AB International Distribution.

Forrás: Filmfabriq