A művészek tiszteletére a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon fogadást rendez a Variety magazin. Tenki Réka Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében nyújtott alakításával vívta ki az amerikai magazin figyelmét, a film a februári Berlinalén versenybe száll a legjobb alkotásért járó Arany Medvéért.

A nagy presztízsű fesztivál hivatalos versenyprogramjában lesz a világpremierje a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, fanyar humorú szerelmesfilmnek, melynek főszerepeiben Borbély Alexandra és Morcsányi Géza láthatóak. Tenki Réka 2017-ben Gárdos Éva Budapest Noir című filmjében is látható lesz, Kolovratnik Krisztián oldalán a Kondor Vilmos nagy sikerű regénye nyomán készült film főszerepét alakítja.

A Variety harmadik alkalommal adta ki tízes listáját, mellyel a kontinens tehetséges filmeseire kívánja felhívni a figyelmet. Tenki Réka mellett Edward Berger német rendező, Liv Lisa Fries német, Sylvia Hoeks holland színésznő, Jakub Gierszal lengyel színész, Janine Jackowski német producer, Gabriele Mainetti olasz rendező, Jonas Nay német színész, Mitja Okorn szlovén és Robin Pront belga rendező szerepel a felsorolásban.

Forrás: MTI / Fotó: Oláh Gergely Máté