A háromfordulós játékba a Filmteszt oldalán lehet bekapcsolódni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban.

A játékban bárki részt vehet, a tesztet 2024. február 8-ig lehet kitölteni. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. Az app ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ről.

A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a fordulóból a legjobb 10 versenyző jut majd a döntőbe, ami 2024. március 1-én lesz az Újpest Rendezvénytérben. A fődíjat a nyertes választhatja ki
egy kétszemélyes görögországi utazás, egy iPhone 14 szupertelefon vagy egy Samsung Galaxy Z Flip3 közül. A második és a harmadik helyezett jutalma egy-egy okostelefon lesz.

A magyarországi iskolákat is versenybe hívja a Filmteszt. Az az intézmény, ahonnan a legtöbb kitöltés érkezik az első forduló végéig, 150 ezer forintot kap, amit osztálykirándulásra használhat fel. Regisztációkor a diákok adják meg iskolájuk nevét, hogy az intézmény minél nagyobb eséllyel induljon a versenyben,

A Filmtesztet bárkinek érdemes kipróbálni, aki érdeklődik a magyar film iránt és szeretné lemérni a tudását vagy csak játékosan tanulni.